IKT mreža za osobe s invaliditetom i volontere

Terapija dramom

Terapija dramom

Od na jun 26, 2013 u Novosti | 0 comments

Održana je  radionica terapije dramom sa učenicima sa teškoćama u učenju i volonterima – studentima.. Radionica je imala je za cilj prezentacije i primjene terapija dramom kao načina poboljšavanja sposobnosti djece sa teškoćama u učenju i sticanja novih znanja studenata kako bi oplemeili svoja stručna znanja.

Organizovane vježbe terapije dramom vođene od stane stručne osobe sa podrjučja  glume i defektologa. Pored usvajanja novih znanja i vještina  za cilj smo imali povezivanje stručnjaka defektologa i glumaca volontera i djece školske dobi  Interdisciplinarni rad dao je odliče rezultate usvajanja znanja sa aspekta izražavanje samog sebe , komunikacije i izvršavanja naloga.

Djeca sa teškoćama u učenju su kroz vježbe artikulacije, smjeha, igre uloga doživjela nova iskustva, međusobno se družila, upoznala sa volonterima i glumcem, te osjećala produktivno i sretno.Gluma pomaže djeci da izraze osjećanja i lakše govore o problemu ostavljući djete u određenu ulogu.  Po nalogu terapeuta ili tima. Možemo uz pomoć psihologa napraviti kompletno stanje i izraditi plan rada sa djetetom . Rad može biti idividuala i grupni.

Pošalji odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *